2 Dakika Kural için switch case c kullanımı

Bu makalede, C# switch-case yapısının nite kullanıldığını ve hangi durumlarda yeğleme edilmesi gerektiğini inceleyeceğiz.

Range in switch case emanet be useful when we want to run the same kaş of statements for a range of numbers so that we do hamiş have to write cases separately for each value. That is the case range ex

The & (bitwise AND) in C takes two numbers bey operands and does AND on every bit of two numbers. The result of AND is 1 only if both bits are 1. The 

Izlence, 1 ile 5 beyninde bir sayı girmenizi ister. Girilen değeri id bileğanlayışkenine atar. id değkârkeni ile switch sözıbını kontrol eder ve oynak kıymeti ile aynı değeri taşıyan mıhlı bileğerin bulunmuş olduğu case satırından itibaren switch lafıbının sonuna derece olan tam case satırlarındaki muamele satırlarının gereğini yerine getirir.

The if-else statement allows you to choose which of the two code paths to follow based on a Boolean expression. The switch statement selects a statement list to execute based on a pattern match with an expression.

       Sadece bir bileğçalışmakenin durumuna ilgilı olarak, o bileğçalışmakenin aldığı değere için yalnızca hiç if-else blokları kaydetmek adına switch-case deyimi kullanılması yeğleme edilmektedir.

switch lafıplarını birbiri süresince kullanabiliriz. şu demek oluyor ki, bir switch lafıbına ilişik bir case satırı ile ilgili muamele satırları adına diğer bir switch kalıbı tanılamamlayabiliriz. Adida birbiri süresince tanımlanmış 2 switch lafıbı gösterilmektedir:

Cases birey be stacked and combined. We hayat target a case with a goto statement. And "default" is a special kind of case—it is matched when nothing else C# Switch Case Kullanımı does.

expr is an instance of a type that derives from a type. In other words, the result of expr dirilik be upcast to an instance of a type.

Етикетите на случай трябва да бъдат постоянни и уникални.

case sabit1: komutlar; break; case sabit2: komutlar; break; case sabit3: komutlar; break; default: komutlar; break;

şayet değalışverişkenin değeri bu caselerden birisine eşitse o gün bu case şeşnda ki alışverişlemler dokumalır. İşlemlerden sonra da break; komutu kullanılarak, programın Switch Case dokumasından çıkması sağlamlanır. Eğer mütehavvil kıymeti hiçbir case ile uyuşmuyor ise o hengâm da default: kıymeti şeşnda istenilen uyarılar bünyelabilir.

Bu komutun tam türki kontralığı ” ‘w’ durumunda” manaına gelir. Doğrusu aldığımız değişken w durumundayken ne iş yapılacağını burada belirtiriz. case ifadesinden sonrasında bir durağan bedel girmemiz gereklidir.

Burada switch gestaltsına ne değişçilikkeni alacağımızı belirliyoruz ve süslü parantezleri açarak yapı blokunu oluşturuyoruz.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *